Santokhi: Naam ministerie veranderen in OW & C
22 Jul 2014, 03:00
foto


Voorzitter Chan Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) zegt dat hij beschikbaar is voor het presidentschap en hij gaat er ook voor. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid op basis van de roep uit de gemeenschap. De VHP-voorzitter hekelt ook de corruptie die volgens ernstige vormen aangenomen heeft. Hij merkt op dat de naam van Openbare Werken moet worden veranderd in OW en C (Openbare Werken en Corruptie).

Santokhi vindt dat de eerste stap is om de verkiezing te winnen en daarna komt het presidentschap. "Maar het is duidelijk dat wij door de samenbundeling de meerderheid zullen halen in de Verenigde Volks Vergadering. En daar wordt de president gekozen".
Santokhi deed deze uitspraken in een interview met Rasonic Televisie in Nickerie. Het Nieuw Front en de partners Pertjajah Luhur, BEP en KTPI hebben zich formeel nog niet uitgesproken over hoe functies na een verkiezingswinst ingevuld zullen worden. In de VHP-campagne wordt Santokhi aangekondigd als presidentskandidaat.

De VHP-voorzitter beschuldigde het ministerie ervan om projecten heel duur uit te voeren en het geld wordt onder vrienden en familie verdeeld. Dit is volgens hem ook het geval bij Justitie en Politie en andere ministeries waar te veel wordt betaald voor koop en huur van panden. Ook in Nickerie worden er organisaties opgericht waarbij familieleden werken krijgen toegeschoven. Santokhi noemde ook het gebouw dat gekocht is voor het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties als voorbeeld van waar er te veel is betaald. Hij vindt dat deze regering bij de komende verkiezingen afgestraft moet worden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April