Nabeschouwing finale WK voetbal 2014
14 Jul 2014, 04:00
foto


Het WK voetbal 2014 zit erop. Na 64 wedstrijden is gebleken dat Duitsland de fel begeerde wereldbeker mag meenemen naar huis. De Europeanen hebben na een frustrerende wedstrijd de titel voor de neus van de Argentijnen weggegrist. Duitsland heeft deze prestigieuze cup nu viermaal gewonnen en namens Europa de strijd gewonnen van Zuid-Amerika.

Argentinië begon fris aan de wedstrijd en frustreerde de tegenstander, maar kwam ondanks een cadeautje van Toni Kroos voor Gonzalo Higuain, niet tot scoren. De strijd werd voornamelijk op het middenveld gestreden met zo nu en dan een snelle doorbraak aan beide zijden, maar tot doelpunten kwam het niet in de reguliere speeltijd. Messi kreeg ook de gelegenheid om de enige ontbrekende titel in zijn prijzenkast, binnen te halen maar ook hij faalde. Hierdoor was het noodzakelijk dat de wedstrijd werd verlengd.

In de verlenging kreeg de ingevallen Rodrigo Palacio een droomkans om de titel naar Zuid-Amerika te brengen, maar hij koos ervoor om het leder over de uitgelopen Manuel Neuer, naast het doel te plaatsen. Halverwege de tweede verlenging kreeg Mario Götze de bal uit een voorzet van Andre Schürrle vanuit links en schoot Duitsland naar zijn vierde wereldtitel. Duitsland was gedurende het toernooi de meest constante ploeg en is daarmee verdiend de wereldkampioen.

Een saillant detail van dit WK is dat zowel de troostfinale als de finale door Europa is gewonnen van Zuid-Amerika.

Mireille Hoepel

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April