Nabeschouwing dag 2 kwart finale
06 Jul 2014, 04:00
foto


Dag twee van de kwart finale betekende voor België en Costa Rica de eindhalte van het WK, terwijl Argentinië en Nederland hun verblijf in Brazilië hebben verlengd. Het resultaat van zaterdag heeft ervoor gezorgd dat de halve finale een confrontatie wordt tussen Europa en Zuid-Amerika. Nadat vrijdag bekend werd dat Duitsland en Brazilië op dinsdag 7 juli zullen strijden om een finaleplek, heeft de uitslag van zaterdag het treffen tussen Nederland en Argentinië opgeleverd.

Argentinië heeft tegen België beter geacteerd als collectief en nam al heel vroeg de leiding, maar het ging niet van een leien dakje. Het doelpunt van Gonzalo Higuain was meer geluk dan wijsheid, maar kwam wel door voorwerk van Lionel Messi en Angel di Maria. Het zag ernaar uit dat Argentinië een wervelende wedstrijd zou neerzetten, maar na het onverwachts vroegtijdig vertrek van Di Maria, werd het een vlakke vertoning. Halverwege de wedstrijd kon Higuain de wedstrijd op slot doen, maar de aanvaller kogelde het leder over het doel. Ook Messi liet in het slot een niet te missen kans liggen. België kwam in de tweede speelperiode beter voor de dag, maar slaagde er ondanks verwoede pogingen niet in de broodnodige tegentreffer te produceren, waardoor de 'Albicelestes' doorgingen naar de halve finale alwaar Nederland wacht.

Nederland en Costa Rica hielden mekaar heel lang in evenwicht, waardoor strafschoppen uiteindelijk de beslissing moesten brengen. Oranje was hierbij fortuinlijker en mag het woensdag tegen Argentinië opnemen voor een plaats in de finale.

Mireille Hoepel
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April