WK tot dusver succesvol volgens Blatter
03 Jul 2014, 04:00
foto
Joseph 'Sepp' Blatter


Als we Joseph 'Sepp' Blatter mogen geloven, dan is het WK dat nu de kwartfinale ingaat, tot dusver een succes. De Fifa-topman deed deze uitspraak een dag na afloop van de laatste wedstrijden in de achtste finale.

Blatter stelde een gelukkig man te zijn en noemde het evenement niet alleen maar een succes voor het land, maar ook voor de sport. Hij complimenteerde het Braziliaanse volk voor de wijze waarop het WK uiteindelijk is ontvangen. Voorafgaand aan het toernooi waren er namelijk hevige protesten tegen de hoge kosten en gevreesd werd dat deze tijdens het toernooi een climax zouden bereiken, maar los van enkele kleine protesten, bleef het verder rustig.

De Fifa-preses die sprak op een persbijeenkomst in Rio de Janeiro, noemde de stadions meesterwerken en zei verder dik tevreden te zijn over de kijkcijfers die nooit eerder zo hoog waren. Ook maakte hij er melding van dat de dopingresultaten negatief waren.

Blatter spreekt de hoop uit dat de resterende acht wedstrijden op hetzelfde niveau zijn en in dezelfde sfeer kunnen plaatsvinden.

De Zwitser repte echter met geen woord over de onvrede die is ontstaan na de wedstrijd van Nederland tegen Mexico die onder een extreem hoge temperatuur werd afgewerkt.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April