Na 2015 is ABOP op 'full automatic drive'
14 Apr 2014, 00:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk (rechts) roept vicepresident Robert Ameerali, lid van het congresbestuur, in de vergaderzaal. (Foto: René Gompers)


"Eerste versnelling ra.., tweede versnelling ra, ra.., derde versnelling ra, ra, ra.... Dit is tot mei 2014 maar op weg naar 2015 en daarna is de ABOP op full automatic drive". Dit zei de zondag herkozen voorzitter van ABOP, Ronnie Brunswijk, tijdens zijn eerste toespraak nadat hij voor de vierde keer is gekozen als leider van de 'gele partij'.

"In de ABOP is het volgens Brunswijk duidelijk. A sani na follow the leader, leader, follow the leader...", stelt Brunswijk. Hij is blij dat er geen tegenkandidaten zijn. Dit geeft volgens hem aan dat de partij volledig vertrouwen in hem heeft gesteld. Naar zijn mening is dit ook het bewijs dat hij op lijn is met de achterban. Een tegenkandidaat zou volgens Brunswijk zichzelf belachelijk maken. Dit gegeven is voor de politicus belangrijk. Hij haalt het geval van Seeka aan waar de tweestrijd duidelijk is en heeft geleid tot splitsing van de partij. Hij meent dat sinds hij voorzitter is er geen sprake is van verdeeldheid binnen de partij.

De politicus roept zijn achterban op het hoofd koel te houden. Volgens Brunswijk zullen andere politieke partijen komen met aanvallen om aanhangers van ABOP over te halen. "Wees standvastig", is het devies aan zijn achterban. "Wij kijken niet meer achteruit. Alles wat we doen is vooruit kijken", deelt Brunswijk mee. De 'bigi boto' van ABOP is volgens hem niet meer te stuitten. Hij zal op 24 mei de richting die de partij opgaat, bekendmaken. Er zal dan een massameeting worden gehouden in het Andre Kamperveen stadion waarbij de krachtmeting zal plaatsvinden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April