Coroniaanse jongeren vinden speurtocht Paramaribo leerrijk
13 Apr 2014, 14:00
foto
Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen spreekt schoolkinderen toe in de vergaderzaal van De Nationale Assemblee. (Foto: Carmen Dragman)


Onder begeleiding van enkele leerkrachten hebben ruim honderd schoolkinderen van de zesde klassen van alle Coroniaanse basisscholen zaterdag een bezoek gebracht aan Paramaribo. Het doel was om onder leiding van deskundigen kennis te maken met het gebouwd erfgoed in de historische binnenstad. De kinderen hadden de vorige maand reeds uitgebreid aandacht besteed aan de monumentale gebouwen in Coronie. De tocht hebben de scholieren als leerrijk ervaren, zegt districtscommissaris van Coronie, Harold Sijlbing aan Starnieuws.

Het plan en de organisatie van de monumentenspeurtocht is van Carmen Dragman. Zij voert in Coronie op de basisscholen een kunst- en cultuurproject uit. Dit geschiedt in samenwerking met het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling en het districtscommissariaat Coronie. “Diverse instanties en personen hebben medewerking verleend tot het welslagen van deze monumentenspeurtocht. First Lady Ingrid Bouterse-Waldring zorgde voor ontbijt en snacks, De Nationale Assemblee voor lunchboxen, minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen en het ministerie van Defensie hebben bijgedragen aan het transport. Het commissariaat nam de organisatorische en logistieke zaken voor zijn rekening. De kinderen en leerkrachten droegen ook wat bij om het beoogde doel te bereiken”, vertelt Sijlbing. Een zeer belangrijke bijdrage was van de beheerders van de diverse monumentale gebouwen die werden bezocht: de Joodse Synagoge, de Rooms Katholieke Basiliek, de Centrumkerk, de Mamakerki, het Nola Haterman Instituut en het assembleegebouw.

Ondanks de vermoeiende reis waren de kinderen erg enthousiast en flink. De goed voorbereide speurtocht werd een succes en de scholieren leerden op spelende wijze over het erfgoed van Paramaribo. De tocht eindigde bij het gebouw van De Nationale Assemblee, waar de kinderen werden toegesproken door assembleelid Anton Paal (Mega Combinatie/PALU) en minister Hok. Zij spoorden de scholieren aan om hun best te doen op school en waardering te koesteren voor het erfgoed.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April