Carter: 'Advies met opties Ziekenhuis Wanica bij president'
11 Nov 2013, 01:00
foto


Elisa Carter, trekker van het Ziekenhuis Wanica, zegt dat er verschillende opties zijn voor het ziekenhuis. Deze zijn met financieringsmogelijkheden aangeboden aan president Desi Bouterse. “Voor de besluitvorming ligt nu het advies met verschillende opties bij de president. De optie van de Chinezen is de afgelopen maanden besproken. Deze fase is afgerond. De voortgang en in welke vorm en condities, is afhankelijk van dit besluit”, deelt Carter aan Starnieuws mee.

Carter merkt op dat zij het resultaat van haar opdracht als trekker van het project, heeft voorgelegd aan het kabinet van de president. In goede afstemming met 'het veld’, gebruikers van ziekenhuizen, de ministeries van Openbare Werken en Volksgezondheid, de presidentiële commissie Herstructurering Gezondheidszorg en vele anderen, is een programma van eisen opgesteld. Hierin is opgenomen een reële schatting van de capaciteit van het nieuwe ziekenhuis, een kostencalculatie gebaseerd op internationale normering en om het geheel te completeren, een voorontwerp van het 'Wanica Medical Centrum’.

De presentatie van het programma heeft al plaatsgevonden aan president Bouterse en zijn kabinet, in aanwezigheid van minister Michel Blokland van Volksgezondheid. “Een belangrijk deel van de opdracht heb ik reeds afgerond. Afhankelijk van het besluit zullen wij de voortgang en mijn bijdrage daaraan bespreken. Nu zijn vooral de technici aan zet en politieke beleidsfuncties. De uitvoering is aan de architect en de bouwers, voorbereiding van mijn zijde is nu klaar. Ik wens de president en zijn regering een constructief besluitvormingsoverleg toe en dank hem hartelijk voor het in mij gestelde vertrouwen als trekker van deze mooie ontwikkeling in de gezondheidszorg”, stelt Carter.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April