Iedereen mag meehelpen met schilderen muren Neumanpad
04 Aug 2013, 08:00
foto


"De zon is up in de sky en he is piering his tiefie!" roept de bezwete jonge schilder met armen gestrekt naar de hemel. Zijn medeschilder barst in lachen uit. Ze verfrissen zich met 'soft' en water en gaan zwetend onder de felle zon vrolijk verder. Dertien jonge kunstenaars zullen in een week de muren van het Neumanpad verfraaien. Het 'Street Art Festival' van de organisatie Switie Rauw is zaterdag van start gegaan.

Switi Rauw is al geruime tijd bezig in kleine groepen muurschilderingen aan te brengen. Het 'Street Art Festival' is hun grootste activiteit. "Er doen niet alleen kunstenaars mee", deelt Kevin Headley, een van de initiatiefnemers mee. "Iedereen mag meedoen. Je mag je aanmelden, je krijgt een kwast en kun je zo een bijdrage leveren aan het mooier maken van de stad." De activiteit trekt veel aandacht van zowel de voetgangers als de automobilisten. Een groep jongens staat geruime tijd de artiesten gade te slaan. De parkeerwachter houdt zich niet bezig met de auto's. Als een echte artiest helpt hij de muren te kleuren.

Het festival is ook bedoeld om de artiesten en het publiek dichter bij elkaar te brengen merkt Ann Hermelijn van de organisatie op. "Zij kunnen op deze manier hun verhaal persoonlijk vertellen, terwijl het publiek van dichtbij meemaakt hoe het kunstwerk ontstaat" zegt Hermelijn. "Dit is meer dan alleen stadsverfraaiing." De kunstenaars zullen tot en met 9 augustus bezig zijn.

René Gompers
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April