Leger des Heils gaat met nieuwe leiding uitdagingen aan
06 Dec 2012, 03:00
foto
Hoofden van de Caribische divisie van het Leger des Heils, luitenant-kolonels Rose-Marie en Victor Leslie (links) spreken majoors Joan en Vilece Thomas bij hun installatie toe. (Foto: Frank Doelwijt)


Het Leger des Heils Suriname heeft met de majoors Vilece en Joan Thomas sinds 2 december een nieuwe leiding. Het echtpaar is officieel geïnstalleerd als regionaal commandanten van het Leger. Speciaal voor de installatie zijn de luitenant-kolonels Victor en Rose-Marie Leslie van de leiding van de Caribische divisie van het Leger des Heils, overgevlogen uit Kingston, Jamaica.

De oorspronkelijk uit Haïti afkomstige Vilece Thomas en zijn echtgenote van Guyanese herkomst Joan Thomas, beschikken over kennis en kwaliteiten die nodig zijn voor de uitdagingen in Suriname, zegt Victor Leslie. “Ze zijn beiden goede predikanten en counselors, hebben brede ervaring in sociaal werk, zijn goede managers en onderwijzers, en hebben ruime ervaring in en kennis over financieel-administratieve zaken.”

Uitdagingen
Over deze kwaliteiten zal de nieuwe leiding zeker moeten beschikken, daar het Leger des Heils Suriname noodgedwongen, financieel steeds meer op eigen benen kwam te staan. Ook focust de kerk op verdere groei in Suriname wat betreft ledenaantal, terwijl er ook veel sociaal-maatschappelijk en logistiek werk moet worden verricht en uitgebouwd, zegt het Leger des Heils in een persbericht.

Joan Thomas werkte 20 jaar geleden als sociaal werker bij kinderhuis Ramoth en maakte daar voor het eerst kennis met het Leger. Tijdens de installatieceremonie in de kerk aan de Henck Arronstraat, vertelde zij dat het altijd al haar wens is geweest terug te keren naar Suriname en daar te mogen werken voor de kinderen. Vilece Thomas kent Suriname ook, omdat hij jarenlang voor het Leger des Heils in buurland Frans-Guyana heeft gewerkt.

Sociale instellingen
Het echtpaar Thomas voert in Suriname de algemene leiding over drie kerken en diverse sociale instellingen, zoals kindertehuis Ramoth en bejaardenhuis Emma. Voorts geven zij leiding aan verschillende commissies en werkgroepen. Zij namen op 2 november de leiding over van het echtpaar Jean-Miller en Joan Cantave die na een verblijf van ruim drie en een half jaar in Suriname naar het opleidingsinstituut van de Caribische divisie van het Leger des Heils in Kingston, Jamaica zijn overgeplaatst.

Bij de feestelijke installatie van het echtpaar Thomas waren collega’s van andere kerkelijke instellingen aanwezig, waaronder bisschop monseigneur De Bekker, pater Choennie en dominee Stjeward.



Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April