Politie Coronie onderschept schelpzand
21 Jul 2012, 04:00
foto
Deze trucks met schelpzand zijn in beslag genomen door de politie van Coronie.


De politie van Coronie heeft 4000 kubieke meter schelpzand onderschept. Deze illegaal zandafgravingen vinden al geruime tijd in het district plaats. Districtscommissaris (dc) Harold Sijlbing is tevreden met deze ‘vangst’. De samenwerking met de autoriteiten en de burgers begint vruchten af te werpen, meent de dc.

De politie kreeg een tip vanuit de Coroniaanse gemeenschap. Vier trucks, vol beladen met schelpzand, reden vrijdagnacht naar het district Nickerie. Ze werden in Totness door de plaatselijke politie aangehouden. “Er wordt sinds het strengere beleid van de regering op illegale schelpafgravingen in Coronie scherp gelet op vrachtwagens die voorbijrijden. De transporteurs hebben vermoedelijk om die reden gekozen voor het vervoer in de nacht om zodoende aanhouding te voorkomen”, zegt Sijlbing aan Starnieuws.

Werpt vruchten af
Sijlbing vertelt dat de Coroniaanse gemeenschap steeds meer haar medewerking verleent om orde op zaken te stellen en zo ordening en ontwikkeling te brengen in het district. “Ik ben zo blij met deze participatie, omdat dit aantoont dat de burgers het echt menen met het milieu in hun district”, deelt de dc mee.

Parlementariër Remie Tarnadi (NDP/Mega Combinatie) uit het district stelt dat er eindelijk licht in de tunnel schijnt. Hij vindt dat de rijkdommen van het kokosdistrict illegaal weggedragen werd. Dit probleem heeft hij vaker in het parlement aangekaart. De illegale zandafgravingen hebben ook de bermen van de hoofdweg, nabij het Coppenamegebied, verzwakt. Tarnadi is ervan overtuigd dat deze illegale praktijken binnenkort tot het verleden zullen behoren.

Wanita Ramnath
Advertenties