Stichting Samarja certificeert Purity Tours & Services
18 May 2012, 10:00
foto
Purity Tours & Services is trots op de certificering. Ivor Balsemhof, Ivonne Davids en Johanna Elder met hun certificaat.


Purity Tours is het eerste bedrijf uit de tweede audit ronde dat het Samarja Milieu Certificaat heeft behaald. De certificering houdt in dat Purity Tours zich heeft gehouden aan de meetbare milieu criteria van stichting Samarja. Van de vier haalbare niveaus heeft Purity Tours zich aangemeld voor de tweede en heeft deze ook behaald. "We bereiden ons nu al voor op niveau 3, als we zover zijn zullen we ook hiervoor een audit ondergaan", zegt Ivor Balsemhof van Purity Tours.

"We hebben de aanmelding van Purity Tours als heel goed ervaren, ze zijn erg enthousiast. Als je het verstand hebt om goed om te gaan met je milieu en daar daadkracht achter zet is de audit makkelijk te halen", meldt Anwar Alibux, voorzitter van stichting Samarja welke dit certificaat heeft uitgereikt.

Purity Tours is het twaalfde bedrijf in Suriname welke de certificering heeft behaald. Het bedrijf krijgt een vermelding op de website van Samarja en kan nu met alle zelfvertrouwen propageren als een milieu verantwoorde tour operator. Ecotoerisme is de meest duurzame subsector binnen het toerisme in Suriname. Suriname heeft er baat bij deze sector te ontwikkelen, niet alleen voor de eco-toerist maar vooral voor ons zelf. Toeristen kiezen nu vaker dan vroeger een bestemming of tour bedrijf welke sociaal of milieu verantwoordelijk opereert.

Het Samarja Milieu Certificering programma is in 2011 door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme geadopteerd om een 20 tal bedrijven de auditeren. Hiervan hebben er elf hun certificering behaald op 12 december 2011.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April