Coronie krijgt drinkwater uit Paramaribo
13 Apr 2012, 20:15
foto
De powerhouse van Coronie is verwoest.


De Coronianen krijgen hulp uit Paramaribo. Er wordt een watertank met 10.000 liters alvast gedistribueerd aan de plaatselijke bewoners. De distributie zal geschieden door de brandweer in samenwerking met het districtscommissariaat en de Surinaamsche Waterleiding (SWM).

De brandweer heeft erger kunnen voorkomen. Alleen de powerhouse van de Dienst Watervoorziening Coronie is in de vlammen opgegaan. Dit zegt onderbrandmeester Silent Dennis aan Starnieuws.

Geen stroom
De brandweer kreeg een melding van de SWM-topper uit Coronie, die zelf rende naar de brandkazerne. “Hij was in paniek en vertelde dat de powerhouse in brand stond. We zijn nauwelijks 500 meters verwijderd van daar en hadden binnen vijf minuten de brand onder controle. Bij aankomst zagen we een grote rookontwikkeling en vlammen. Het gaat om elektrische bedradingen en we hebben toen, gezien de situatie, poeder gebruikt in plaats van water om deze brand te blussen”, stelt Silent.

De brandweertopper merkt op dat de brand beperkt is gebleven tot de powerhouse. Door de brand is er geen stroomtoevoer, waardoor de huishoudens geen water kunnen krijgen. Twee medewerkers hebben de brand opgemerkt en sloegen alarm. De powerhouse voorziet het hele district van drinkwater. In al die jaren is er nooit voor een back-up gezorgd.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April