BLTO ontstemd over niet uitbetalen salaris leden
23 May, 06:07
foto


De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft vastgesteld dat meerdere leden buiten hun schuld om, eind mei geen salaris zullen ontvangen.  Er was sprake van dat er eerst geregistreerd moest worden, anders zouden de salarissen worden geblokkeerd. "Toch zijn er gevallen waarbij onze leden zich op tijd hebben geregistreerd en hun loon niet zullen ontvangen. De BLTO is zeer ontstemd over deze situatie", zegt voorzitter René Bilkerdijk.

Het blijkt volgens de bond steeds weer dat deze zaken voorkomen. Dit is het gevolg van dat minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, kundige en integere stafleden heeft ontheven. De mensen die in de plaats zijn gekomen, zijn niet in staat om het werk naar behoren te doen. "We doen een beroep op de overheid om per onmiddellijk een wijze te bedenken om de gedupeerden alsnog financieel tegemoet te komen", stelt Bilkerdijk.

De BLTO protesteert ook tegen het besluit om bevoegde en bekwame leerkrachten van het beroepsonderwijs pas in vaste dienst te laten komen, nadat zij 5 maal beoordeeld zijn tijdens het lesgeven. De BLTO vindt dat eenieder recht heeft op een vaste dienst aanstelling en beraadt zich over de te ondernemen stappen. Verder wachten veel leerkrachten op hun gelden voor hun gedane werk als kruiscorrector, opsteller of vaststeller.
Advertenties

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June