HVB opent meldpunt gedupeerde landsdienaren
22 May, 12:45
foto
De ministeries hebben de instructie gekregen om spookambtenaren af te voeren van de betaalrol.


Met grote zorg en verontwaardiging heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) kennis genomen dat de regering momenteel bezig is met de uitvoering van de gewijzigde Personeelswet waarbij landsdienaren die zogenaamd niet aan de registratieplicht hebben voldaan, rigoureus van de betaallijst worden afgevoerd. Deze landsdienaren zullen volgens verkregen informatie al eind mei 2024 merken dat hun salaris niet is gestort.


De partij is voorstander van een gefaseerde rationalisatie van het logge overheidsapparaat, maar heeft nu de indruk dat vanwege de ondeugdelijk database en politieke rancune nu duizenden landsdienaren buiten hun schuld om inkomsten moeten ontberen. In vele gevallen blijkt immers ook dat velen die wel aan de registratieplicht hebben voldaan door het onzorgvuldig systeem als niet-geregistreerd zijn opgenomen.


Het kan nooit de bedoeling zijn van een verantwoordelijke werkgever dat vanwege een wazige en onzorgvuldige implementatie van de sanering, de rechtspositie van werkers in gevaar komt. Dit maatschappelijk onbehoorlijk handelen van de regering is des te meer verwerpelijk omdat velen in deze periode van verhoogde kosten van levensonderhoud waaronder stroom, water en telecommunicatie, nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Dit zal vooral degenen die lopende maandelijkse financiële verplichtingen hebben dubbel zo hard treffen.

De HVB roept daarom alle ambtenaren die slachtoffer dreigen te worden van deze immorele actie op om zich vanaf vrijdag 24 mei 2024 tussen 12.00 uur en 14.00 uur te registreren bij het Secretariaat gevestigd aan de Benjaminstraat 79 te Paramaribo.De partij heeft inmiddels een team van advocaten bereid gevonden om juridische bijstand te verlenen aan gedupeerden. De regering toont met dit handelen wederom geen oog te hebben voor de noden van hardwerkende landsdienaren die buiten hun schuld om slachtoffer zijn geworden van haar eigen mismanagement.

Advertenties

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June