Somohardjo installeert 4 commissies Verkiezingen 2025
22 May, 02:57
foto
Minister Bronto Somohardjo van BiZa spreekt de commissies toe. (Foto: BiZa)


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft dinsdag vier interdepartementale verkiezingscommissies geïnstalleerd. Deze commissies moeten op hun specifieke vakgebieden zorgen voor een vlotte voortgang van de verkiezingsactiviteiten van 2025. 

In de commissies zitten ervarende functionarissen en deskundigen van verschillende actoren en ministeries. Het betreft de commissies die te maken hebben met de verkiezingen van 2025: Voorlichting, Wet-en Regelgeving, ICT en de Financiële Administratie.

De minister benadrukte, dat er een bijzondere inzet wordt verwacht van de commissies. Hij stelde voor dat de tijdsplanning goed in de gaten wordt gehouden omdat er nog 12 maanden over zijn tot de dag van de verkiezingen”. De commissies moeten zorgdragen, dat de goede reputatie van Suriname hoog gehouden wordt.“

Het is volgens Somohardjo belangrijk dat er op elk één gerekend wordt en dat zij met een positieve moed en integriteit, zullen bijdragen aan de verkiezingswerkzaamheden. Hij wenste hen moed en wijsheid toe bij het uitvoeren van hun taken. “Het zal niet altijd makkelijk zijn”.

Het is volgens BiZa-directeur Nasier Eskak, belangrijk, dat de vier commissies op elkaar afgestemd zijn, zodat er maximale resultaat eruit geput kan worden. Hij wenste hen succes toe bij het uitvoeren van hun taken. Door goede communicatie onderling en het maximale inzet, is Eskak ervan overtuigd, dat de voorbereidingen naar de verkiezingen toe  vlot zal verlopen. Hij is verder ook voorzitter van het Managementteam Verkiezingen bij BiZa, die belast is met de voorbereidingen van de Verkiezingen 2025.
Advertenties

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June