Tropische storm Philippe teistert noordoosten van Caribisch gebied
04 Oct, 07:06
foto
Op dit satellietbeeld van NOAA is tropische storm Philippe, midden rechts, te zien.


Tropische storm Philippe heeft dinsdag zware regenval laten vallen in het noordoosten van het Caribisch gebied, waardoor regeringen gedwongen werden scholen in de regio te sluiten omdat voorspellers waarschuwden voor plotselinge overstromingen.

De storm bevond zich ongeveer 135 kilometer ten noorden van St. Thomas en had windsnelheden tot 75 km per uur. Philippe kwam maandag laat aan land in Barbuda en trok met een snelheid van 19 km per uur naar het noordwesten, volgens het National Hurricane Center in Miami.

Voorspellers waarschuwden dat de sterkste wind en regen gevoeld zouden worden op eilanden ten zuiden van het centrum van de storm, terwijl Philippe dinsdag ten noorden van de Benedenwindse Eilanden trok.

Ambtenaren in het tweelingeiland Antigua en Barbuda sloten scholen en overheidskantoren, terwijl die in de Frans-Caribische gebieden St. Maarten en St. Barts scholen sloten.

Ondertussen zeiden functionarissen in Guadeloupe dat de storm de stroom bij 2.500 klanten had uitgeschakeld en verschillende gemeenschappen zonder stromend water had achtergelaten. Het zorgde ook voor twee wegafsluitingen waardoor één gemeenschap geïsoleerd raakte terwijl manschappen werkten aan het heropenen van wegen.

Verwacht werd dat Philippe dinsdag laat naar het noordwesten zou draaien en woensdag een pad naar het noorden zou nemen, naar open water. Verwacht wordt dat het donderdag en vrijdag laat in Bermuda aankomt.

Voorspellers zeiden dat er tussen de 10 tot 20 centimeter regen werd verwacht van Anguilla zuidwaarts tot Montserrat, inclusief St. Kitts en Nevis en de Britse Maagdeneilanden, met een maximum van 30 centimeter. Er werd tot 10 centimeter verwacht voor de resterende Benedenwindse Eilanden en de noordelijke Bovenwindse Eilanden, evenals voor de Amerikaanse Maagdeneilanden en het noordoosten van Puerto Rico.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May