Jamaica: Scholieren in ziekenhuis na eten 'drugs' snoepjes
04 Oct, 03:17
foto
De voorkant van het pakje snoep dat maandag door een mysterieuze verkoper aan kinderen op de Ocho Rios Primary School werd verkocht. (Foto: Jamaica Observer)


Meer dan zestig Jamaicaanse leerlingen van de basisschool zijn in het ziekenhuis opgenomen nadat ze krachtige regenboogkleurige cannabissnoepjes hadden gegeten. De Jamaicaanse minister van Onderwijs die de mededeling deed op het sociale mediaplatform X, zei dat de kinderen na het snoepen moesten overgeven en hallucineerden.

"Ik heb er vertrouwen in dat we samen ons veiligheids- en beveiligingsregime zullen versterken om de gewetenloze verkoop van met marihuana geïnfuseerde producten aan kinderen te bestrijden", zei Fayval Williams dinsdag, wijzend op de "meest ongelukkige" omstandigheden waaronder ze ouders en belanghebbenden van Ocho Rios Basisschool ontmoette.

Maandag laat deelde Williams een afbeelding die naar eigen zeggen aan haar ministerie was gerapporteerd, met daarop een kleurrijk pakje 'volle regenboogzure banden', die elk 100 milligram THC (tetrahydrocannabinol, een stof die voorkomt in marihuana) bevatten – wat wordt beschouwd als een sterke dosis voor ervaren volwassenen.

"Een kleine jongen zei dat hij maar één snoepje had," zei Williams, eraan toevoegend dat verschillende schoolkinderen intraveneuze infusen hadden gekregen om het herstel te bespoedigen. "Zo krachtig is dit product."

Jamaica heeft in 2015 het bezit van maximaal 57 gram marihuana voor religieuze, medicinale en wetenschappelijke doeleinden gedecriminaliseerd en een licentiebureau opgericht voor de legale medische cannabisindustrie van het land.

Radio Jamaica meldde dat de Ganja Growers and Producers Association of Jamaica een openbaar educatieprogramma voorstelde voor verantwoorde consumptie door volwassenen en om consumptie door kinderen te voorkomen. De associatie drong ook aan op meer verpakkingsregels.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May