IRIS keurt vernieling Hindoe beelden ten strengste af
24 Dec 2022, 02:54
foto
Opnieuw hebben kwaadwilligen Hindoebeelden bij het bedevaartsoord Shri Tulsi Tirad Ghat te Meerzorg, vernield. Enkele jaren geleden hadden onverlaten ook al beelden op dit oord verwoest.


De Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) heeft met afschuw kennis genomen van de vernielingen die recentelijk zijn aangebracht aan de religieuze beelden van het Hindoe bedevaartsoord Shri Tulsi Tirad Ghat te Meerzorg. Deze daad getuigt van een volledig gebrek aan respect voor andermans bezittingen, maar meer nog voor diens religieuze uitingsvormen, en de IRIS spreekt hierover haar ernstige afkeuring uit.
 
De IRIS betreurt deze handelingen ten zeerste, want behalve het schenden van de religieuze gevoelens van onze Hindoe broeders en zusters, schaden zij het imago van ons land, waar wij met onze multireligieuze en multi-etnische samenstelling de reputatie hebben verworven van een vreedzame en tolerante samenleving.
 
De IRIS vertrouwt erop dat de justitiële autoriteiten een grondig onderzoek instellen en dat de daders ook vervolgd zullen worden.
 
De Interreligieuze Raad in Suriname,
 
Madjlies Moesliemien Suriname
R.K. Bisdom Paramaribo
Sanatan Dharm Maha Sabha
Surinaamse Islamitische Vereniging
Vereniging Arya Diwaker Suriname

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May