Landelijk project voor 3.775 betaalbare woningen gelanceerd
15 Oct 2022, 20:47
foto
Het Affordable Housing Project is donderdag gelanceerd in het district Brokopondo. Landelijk gaat het om 3.775 huizen die gerenoveerd, uitgebreid of gebouwd zullen worden. (Foto: Sozavo)


In het district Brokopondo is het startsein gegeven voor de registratie van betaalbare woningen. Er zullen landelijk 3.775 huizen worden gerenoveerd, uitgebreid en gebouwd. Met de uitvoering van dit project wordt er getracht woningzekerheid te brengen voor elke burger, legt minister Uraiqit Ramsaran uit.

Burgers van de verschillende districten zullen de kans krijgen om zich te registreren via Niet gouvernementele organisaties. Bij dit project zullen 40% van de woningen toegewezen worden aan alleenstaande moeders. Het Affordable Housing Project wordt gefinancierd door de Islamitische Ontwikkelingsbank voor een bedrag van US$ 35 miljoen.

Vicepresident Ronnie Brunswijk en de districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, waren ook aanwezig bij de lancering. Ramsaran doet een beroep op de samenleving om gebruik te maken van deze mogelijkheid. Het project bestaat uit verschillende facetten zoals subsidie voor renovatie, uitbreiding, maar ook voor het in aanmerking komen van een woning, waarbij de aanvrager niet per se over een stuk grond hoeft te beschikken. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May