Staatshoofd woont paasdienst in Kathedrale Basiliek bij
18 Apr 2022, 16:50
foto
De rooms-katholieke bisschop Karel Choennie begroet president Chan Santokhi. Het staatshoofd heeft zondag de paasdienst bijgewoond in de Sint Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft zondag de paasdienst bijgewoond in de Sint Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek. Bisschop Karel Choennie stond tijdens deze dienst stil bij 'Verrijzen uit de dood en corruptie naar nieuwe leven'. Het Comité Christelijke Kerken een speciale paasbrief doen uitgaan, met de funeste gevolgen van corruptie als rode draad.

De paasdienst werd ook bijgewoond door enkele parlementariërs en leden van de Interreligieuze Raad in Suriname. De bisschop noemde het uniek dat Pasen op deze manier gevierd kon worden. Hij sprak van een “vredig bij elkaar zijn”. De geestelijke wees erop dat met Pasen de overwinning van het leven op de dood wordt gevierd. Corruptie mag gerekend worden tot een van de verschrikkelijkste machten van de dood en een wereldwijd probleem dat helaas ook Suriname in zijn wurggreep heeft. 

Bisschop Choennie zegt dat openbaarheid van bestuur, een onafhankelijke rechterlijke macht, bescherming van de klokkenluiders en een kritische onpartijdige pers essentieel zijn in de bestrijding van corruptie. Namens het CCK spoort hij alle beroepsgroepen die een ethische code hebben - zoals bankiers, accountants, notarissen, artsen, juristen, aannemers, journalisten, geestelijken - aan om zich te houden aan hun erecode, zodat het nooit zover hoeft te komen dat de weg naar de rechterlijke macht bewandeld moet worden. “We zijn elkaars hoeders”, meent de geestelijke.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May