RGD komt met crisisplan na brand poli Koewarasan
15 Nov 2021, 06:34
foto
Het gebouw van de RGD is afgebrand zondagmiddag. Veel documentatie, patiënten informatie en apparatuur is verloren gegaan. (Foto: CDS)


Na de brand van de polikliniek Koewarasan van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) zondag, hebben directie en raad van toezicht een spoedbespreking gehouden over de dienstverlening naar het publiek toe. Er zal een crisisplan worden opgesteld.  In aanloop naar een permanente oplossing, kunnen cliënten en andere belanghebbenden zich wenden tot de poliklinieken Santodorp, Leiding 8A, Chandishawweg en Jarikaba.  

De brandweer was ter plekke, maar kon niet veel doen omdat het gebouw al in lichterlaaie stond. Machteloos moest worden toegekeken hoe het gebouw in de vlammenzee opging. Met de brand is veel aan documentatie, patiënten informatie, apparatuur, maar vooral de werkplek van enkele personeelsleden verloren gegaan, zegt de RGD in een persbericht. 

Directieleden en de voorzitter van het stichtingsbestuur zijn zich ter plekke gaan oriënteren. De RGD vraagt begrip van de doelgroep als zaken niet even vlot verlopen zoals zij die gewend zijn. Gevraagd wordt dat de cliënt bij aanmelding op de andere polikliniek de geldige verzekeringskaart en legitimatiebewijs meeneemt. 

Polikliniek Koewarasan is jaren geleden geïdentificeerd als een van de locaties die aan vervanging en uitbreiding toe is. De bouw van het nieuwe centrum allernaast het afgebrand pand is in afrondende fase en zal volgens planning in maart 2022 worden opgeleverd. Het betreft een van de locaties die gefinancierd is door de OPEC Fund for International Development. 
Het streven is om het centrum eerder op te leveren. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May