Netwerk-corruptie en mismanagement bij CDS
14 Nov 2021, 08:36
foto


Uit de stukken die inmiddels flink via social media worden gedeeld is het volgende vast te stellen:
1. De directeur van CDS richt op 7 mei een schrijven naar heer WvD met betrekking tot een offerteaanvraag. Het gaat om 600 minuten zendtijd ingaande 1 juni voor 7 maanden.  
2. Op 10 mei schrijft de heer WvD de directeur van CDS terug waarbij hij de offerte van Sranan TV stuurt. Opmerkelijk genoeg geeft hij de overheid een riante korting van 50%. 
3. Op 7 juli richt de heer WvD middels een notariële akte een stichting op die hij Stichting Kraka Sranan Kondre noemt. 
4. Deze stichting kent maar één bestuurslid die tevens voorzitter is. 
5. Op het vestigingsadres van deze stichting staat een lege pand.
6. De stichting wordt op 13 juli ingeschreven in het stichtingenregister van KKF. 
7. In een vergadering van de Onderraad voor Aanbesteding en Gunning  van de Raad van Ministers wordt op 22 september besloten de levering te gunnen aan Sranan TV voor een bedrag van SRD 50.000 voor de duur van 7 maanden te rekenen vanaf 1 juni 2021. 
8. Dit stuk wordt op 6 oktober ingeboekt op het secretariaat van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. 
9. Op 9 september 2021 wordt er zelfs een leverancier registratie formulier ingevuld door Stichting Kraka Sranan Kondre. 
10. Op 9 september stuurt de Ontvanger van de Dienst der Belastingen de directeur van het ministerie van Binnenlandse zaken een standaard afschrift waarmee Stichting Kraka Sranan Kondre zich hoogstwaarschijnlijk kan inschrijven in het handelsregister van KKF. 
11. Op 15 oktober laat de heer WvD een verklaring opmaken bij de notaris dat Stichting Kraka Sranan Kondre handelt onder de naam Sranan TV. 

Het contract dat CDS heeft getekend, is niet getekend met Stichting Kraka Sranan Kondre maar met Sranan TV. Sranan Tv bestaat juridisch nog steeds niet. Niet in de vorm van een stichting noch in de vorm van een bedrijf. Het is niet ingeschreven in het stichtingenregister noch in het handelsregister van KKF. De notariële verklaring waarin de heer WvD aangeeft dat Sranan TV handelt in de naam van Stichting Kraka Sranan Kondre is van generlei waarde. Formele contracten worden opgemaakt met formele namen en geen troetelnamen of namen die gebruikt  kunnen worden voor misleiding, oplichting en verduistering. 

Zonder dat Sranan TV formeel bestaat, heeft Sranan TV diensten mogen leveren aan de Staat, let wel vanaf 1 juni. De gunning in de Onderraad heeft pas op 22 september plaatsgevonden. Is dit comptabel correct? Hoe kan een bedrijf dat juridisch niet bestaat, diensten hebben geleverd en daarvoor ook nog worden uitbetaald. Is dit geen corruptie? Is het spookbedrijf of de persoon achter dat bedrijf dan niet bevoordeeld? 

Het is duidelijk is dat er vooraf afspraken waren gemaakt. Mogelijkerwijs zou er sprake kunnen zijn van samenspel of zelfs samenspanning. Een vooraf geregelde zaak. Hoe wordt wettelijk deze uitgaven door de overheid comptabel gedekt? Hoe is het ministerie van Financiën overgegaan tot uitbetaling? Uitbetaling van een bedrijf dat niet bestaat dus juridisch geen diensten kan verlenen. Erger nog, Financiën betaalt Stichting Kraka Sranan Kondre uit. Een stichting die nergens wordt genoemd noch gekend in het contract dat getekend is met CDS.  

Daarop nog moet het spookbedrijf Sranan TV voor de diensten die het moet verlenen aan de overheid een vergunning van TAS hebben. Een vergunning die het niet heeft. Hoe kan dan de overheid met een bedrijf in zee gaan dat niet eens voldoet aan de wettelijke regelingen om die diensten te verlenen. Zelfs Stichting Kraka Sranan Kondre heeft geen vergunning van TAS. Het spookbedrijf Sranan TV en ook de Stichting Kraka Sranan Kondre kunnen ongetwijfeld gekwalificeerd worden als malafide. Onder andere kan vastgesteld worden dat de Comptabiliteitswet, de anti-corruptiewet en de Wet Telecommunicatievoorzieningen zeker zijn overtreden. 

En toch vindt de president dat er geen sprake is van corruptie. Dezelfde modus operandi van “we gaan alles zelf onderzoeken en in een doofpot stoppen” zal worden gehanteerd. Terecht gaf de president aan dat er veel geld vrij gemaakt zal worden. Echter zal dit geld niet bestemd zijn voor communicatie maar politieke vrienden zoals het spookbedrijf Sranan TV en Health TV die niet eens on air is. Onder deze groep wordt de 'nyang' nu verdeeld. 
Het stinkt bij CDS van corruptie, mismanagement en vriendjespolitiek, maar de regeringsleider kiest er nog steeds voor dit corruptie faciliterend en corruptie beschermend beleid te handhaven en te continueren. Netwerk-corruptie vindt op hoog niveau plaats, terwijl het volk inboet.

Amzad Abdoel 
Gewezen DNA-lid
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May