Door China gedoneerde vaccins zijn klaar voor levering
23 Jun 2021, 11:32
foto
De aankomende nieuwe Chinese ambassadeur voor Suriname (rechts) samen met ambassadeur Patty Chen (m) en een topper van Sinopharm tijdens de symbolische overhandiging.


De partij Sinopharm Covid-19 vaccins die door de Chinese regering is gedoneerd aan het nationale vaccinatieprogramma van Suriname is gereed. Vandaag heeft de ceremonie voor het afleveren van het vaccin plaatsgevonden in Beijing.

De aankomende Chinese ambassadeur in Suriname, Han Jing, de ambassadeur van Suriname in China, Patty Chen en vertegenwoordigers van Sinopharm producent woonden de ceremonie bij. China doneert deze keer 100.000 doses vaccin en meer dan 100.000 bijbehorende injectie apparatuur aan Suriname.

Het Sinopharm-vaccin werd door de Wereldgezondheidsorganisatie op 7 mei van dit jaar opgenomen in de lijst voor noodgebruik. Niet lang daarna heeft de regering van Suriname het verzoek naar China gestuurd voor het ter beschikbaar stellen van het Sinopharm-vaccin.

China stelt zich solidair met Suriname in de strijd tegen de pandemie en besloot te helpen. Zodra deze partij vaccins in Suriname arriveert, zal de bevolking een extra optie hebben wat betreft de Covid-19 vaccins. Het zal Suriname helpen meer mensen te laten vaccineren, de epidemie sneller te overwinnen en de economie te laten herstellen.



Advertenties