Documenten vervanging Akiemboto naar Brokopondo
14 Feb 2021, 00:00
foto


De procedure ter vervanging van Sergio Akiemboto is reeds ingezet door Assembleevoorzitter Marinus Bee. Na de mededeling aan De Nationale Assemblee tijdens een huishoudelijke vergadering op 2 februari over de ontslagaanvraag van Akiemboto, is de procedure tot vervanging van hem gelijk ingezet.

Assembleevoorzitter Bee om een reactie gevraagd, deelt Starnieuws mee dat hij geschreven heeft naar het hoofdstembureau van Brokopondo dat er een vacature is. De voorzitter van het hoofdstembureau is nog steeds districtscommissaris (dc) Frederik Finisie. De nieuwe dc van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, is nog niet beëdigd als voorzitter van het hoofdstembureau. Finisie zal de stukken verder moeten sturen naar het Centraal Hoofdstembureau.

De vraag is nu of Wilsientje van Emden die de tweede kandidaat is op de NDP-lijst haar verkiezing bij opschuiving zal aanvaarden. Zij en ook de derde kandidaat Gregory van der Kamp hebben in een verklaring aangegeven dat ze Akiemboto volledig ondersteunen om terug te keren naar De Nationale Assemblee.

Intussen heeft de kortgedingrechter geoordeeld dat Akiemboto met het schrijven van zijn ontslagbrief geen Assembleelid meer is. De procedure tot zijn vervanging door de Assembleevoorzitter is niet gestuit bij de rechter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May