Drukte in SEH niet minder door lockdown weekend
08 Feb 2021, 00:00
foto


Het zorgpersoneel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft het tijdens het lockdownweekend absoluut niet minder druk gehad. Op de Spoedeisende Hulp (SEH) was het even druk als doorgaans het geval is in het weekend. Dit zegt algemeen directeur Claudia Redan om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Dagelijks zijn van vrijdag tot zondag meer dan 100 patiënten behandeld op de SEH. Vrijdag hebben 114 personen de SEH aangedaan voor medische hulp. Zaterdag waren het 110. Zondag was hetzelfde beeld te zien. De rust voor het zorgpersoneel die beoogd werd door Volksgezondheid, is niet bereikt tijdens de lockdown-weekenden.

De volle capaciteit aan bedden in het ziekenhuis is benut. Er zijn patiënten wachtende op een bed, zegt Redan. Uit cijfers blijkt dat mensen toch nog de SEH aandoen, terwijl het gaat om gevallen voor de huisarts. Deze patiënten die onder code 4-5 vallen, moeten dan ook langer wachten voor ze geholpen kunnen worden. Daarnaast doen mensen de SEH aan die daadwerkelijk spoedeisende hulp nodig hebben.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid had opgeroepen om naar de huisarts te gaan, wanneer het niet om spoedeisende hulp gaat. Hij had de huisartsen ook gevraagd om bereikbaar te zijn voor hun patiënten. Naast AZP zijn ook 's Lands Hospitaal en Diakonessenhuis nagenoeg vol. De andere ziekenhuizen hebben ook een hogere bezetting dan normaal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May