Bushouders willen niet onder Covid-regels rijden
11 May 2020, 06:44
foto
Faizel Bholai (rechts) leest een petitie voor. PLO-voorzitter John Mahadewsing luistert naar de grieven van de bushouders. (Foto: Raoul Lith)


Ontevreden bushouders zullen vandaag weer protesteren bij het kantoor van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO). Zij vinden dat ze niet zullen rijden zolang de gemaakte afspraken niet zijn nagekomen en de tarieven niet verhoogd zijn. Woordvoerder Faizel Bholai zegt aan Starnieuws dat de stadsrit verhoogd moet worden van SRD 1.85 naar SRD 3.85. Dit op basis van een koers van SRD 8.50 voor de US-dollar. De subsidie is steeds te laat betaald. De bushouders willen hiervan af. 

President Desi Bouterse heeft zaterdag meegedeeld dat de bussen nog niet mogen rijden. Het Nationaal Covid-19 Managementteam zal vanaf vandaag gesprekken voeren met organisaties om aan te geven aan welke voorwaarden zij moeten voldoen om hun operaties weer te mogen opstarten. Het gaat hier onder andere om de horeca, sportcentra, religieuze organisaties, vermakelijkheidsgelegenheden en de transportsector.

"Wij zullen niet rijden op basis van de Covid-19 regels, waarbij er afstand gehouden moet worden. Dat is niet rendabel voor de bushouders," voert hij aan. De chauffeurs zullen toch teveel mensen toelaten in de bussen. Bij controle zullen dan vergunningen ingetrokken worden. Deze risico's willen de bushouders niet nemen. Dit zal later op de dag duidelijk worden gemaakt aan PLO-voorzitter John Mahadewsing, zegt Bholai. 

De woordvoerder zegt dat de bushouders normaal willen rijden op basis van nieuwe tarieven. "De Covid-maatregelen zullen niet werken in de transportsector," zegt Bholai. Om tien uur gaan de bushouders postvatten bij het PLO-kantoor. "Wij willen de voorzitter spreken en wij zullen wachten tot hij daar komt. Wij zullen hem desnoods ophalen, maar wij zullen onze mening duidelijk maken," benadrukt Bholai. "Wij gaan niet met tien personen in een bus rijden. Hoeveel moeten we dan de passagiers vragen? Zij gaan het niet kunnen betalen om rendabel te kunnen rijden."

Raoul Lith
Advertenties

Wednesday 08 May
Tuesday 07 May
Monday 06 May