Onderwijs verzuimt instructies te geven aan scholen
13 Mar 2020, 05:37
foto


Dagelijks vernemen wij via de media de stijging van het aantal slachtoffers van het coronavirus oftewel het COVID-19 virus. Vele besmette personen hebben het zelfs niet overleefd. Zelfs in de zeer ontwikkelde landen heeft men een epidemie mogen constateren.

Nu vraag ik me af hoe het zit met de veiligheid van ons in Suriname. Er komen constant adviezen op social media ten aanzien van de preventie en is er ook een beknopte presentatie gegeven via de televisie. Waar ik als schooldirecteur van een MULO-school mij zorgen over maak is het feit dat wij directeuren, leerkrachten en leerlingen helemaal bloot staan aan de risico’s voor het oplopen van een eventuele corona-besmetting. Dagelijks melden er tientallen leerlingen zich ziek die dan door de ouders worden opgehaald.

De kans op besmetting is groot aangezien er maximaal 30 leerlingen zitten op amper 50 cm verwijderd van elkaar. Leerlingen niezen en hoesten heel de dag door in het klaslokaal. Andere leerlingen die last hebben van braken en diarree verlaten de school ook vroegtijdig. Of er sprake is van een normale griep of van een eventuele corona-besmetting is voor ons een vraag, omdat de scholen nimmer instructies hebben ontvangen van het ministerie.

Waar blijft de instructie van de minister van Onderwijs naar de directeuren van de scholen? Hoe moeten wij in bovenstaande gevallen handelen? Waarom is de minister zo stil omtrent deze zeer ernstige situatie? Juist nu moet de minister zowel de leerkracht als de leerling bescherming bieden. Zelfs de ouders dienen instructies te krijgen van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling wanneer ze hun kind thuis moeten houden.

Rewtie Sietaram, LL.B
Directeur Shri Ramschool

Advertenties