COVID-19 doet intrede in Caricom; virus in Jamaica
10 Mar 2020, 19:05
foto


De minister van Volksgezondheid en Welzijn, Christopher Tufton, heeft bevestigd dat Jamaica zijn eerste positief geteste COVID-19 geval heeft. Dit is vandaag bekendgemaakt. Jamaica is hiermee het eerste Caricomland dat met dit virus is geconfronteerd. 

De patiënt, een vrouw, kwam uit het Verenigd Koninkrijk op 4 maart aan in Jamaica. Op 9 maart vertoonde ze symptomen van het virus en werd geïsoleerd. Vanwege haar reisgeschiedenis werd ze aangemerkt als een vermoedelijk geval, omdat het gebied waar ze vertoefde in het Verenigd Koninkrijk wel besmettingen van COVID-19 virus heeft. Verder heeft het eiland een reisverbod op China, Italië, Zuid- Korea, Singapore, Iran, Spanje, Frankrijk en Duitsland. 

Jamaica heeft ook de bevolking geadviseerd om het liefst geen publieke bijeenkomsten bij te wonen, niet onnodig op reis te gaan, geen gebruik te maken van illegale entrees. Jamaica heeft vier quarantaine faciliteiten. Daarnaast wordt de laatste hand gelegd om patiënten in elk ziekenhuis van dat land te kunnen isoleren. 

Net zoals in Suriname is er ook in Jamaica een interministeriële Response Advisory team vastgesteld. Daarnaast wordt de bevolking erop geattendeerd om de preventieve maatregelen in acht te nemen. Bij de totstandkoming van dit bericht waren er in Nederland al 382 mensen besmet met het virus, waarvan vier overleden zijn. Wereldwijd zijn nu ruim 118.000 mensen besmet, meer dan 4.000 mensen overleden, en meer dan 64.000 patiënten genezen. 

Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April