Verdachte staat terecht voor besmetting 3 slachtoffers met hiv
15 Nov, 00:53
foto


Peter A. wordt verweten dat hij zijn halfzus en zijn tweeling nichtjes seksueel heeft misbruikt toen ze nog minderjarig waren. De verdachte heeft hen verkracht en meerdere malen seks met hen bedreven door de jaren heen. Alle slachtoffers en de verdachte zijn hiv-positief. Op de rechtszitting van donderdag zijn twee slachtoffers gehoord door kantonrechter Lydia Ravenberg.

De halfzus werd eerst gehoord. Ze verklaarde dat ze jarenlang door haar broer misbruikt werd. Ze moest op een gegeven moment bij hem inwonen. Er was geen plek en moest zij naast hem slapen. Zo begon de verkrachting en vervolgens werd ze steeds weer seksueel misbruikt. Ze was bang om het feit aan haar moeder te vertellen. Peter A. had haar ook bedreigd. Ze hield het seksueel misbruik voor haarzelf, totdat ze ontdekte dat ze hiv-positief was. Ook had ze een keer gezien hoe hij de tweeling nichtjes naakt in een kamer liet staan om ze vervolgens te misbruiken. Peter A. ontkent zijn halfzus misbruikt te hebben. Hij beweerde dat hij toen opgesloten was in de gevangenis van Duitsland. Het slachtoffer verklaarde dat de verdachte wel in Suriname was. 

Een van de tweelingnichtjes werd op de zitting gehoord. Ze verklaarde dat ze nog op de lagere school zat toen de verdachte haar misbruikte. Hij behandelde haar wel net een koningin met alle soorten spullen, maar bedreef zelfs drie keren seks per dag met haar. Ook had hij haar voorgehouden dat als ze met iemand erover zou praten, ze voor dom uitgemaakt zou worden, omdat mensen hem als een geschoolde man ervaren. In 2008 kwam ze erachter dat zowel zij als haar tweeling zus besmet waren met het hiv-virus en dat het in beide gevallen om een bepaalde soort ging. Inmiddels heeft ze haar partner en heeft ze twee kinderen die niet hiv-positief zijn. 

Advocaat Robby Dens die Peter A. juridisch bijstaat, vroeg haar hoe de kinderen niet besmet zijn met het virus. Het slachtoffer legde uit dat ze in 2008 ontdekte dat ze besmet was en dat eerste kind in 2009 geboren werd. Artsen hebben ervoor kunnen zorgen dat het virus niet overging naar het kind. Ze verwees naar de documenten die ze ingeleverd heeft en opgenomen zijn in het dossier hierover. Uit het visum van de arts blijkt dat zowel Peter A. als de drie slachtoffers hiv-positief zijn. 

Advocaat Georgette Leter vroeg aan de magistraat om namens de slachtoffers toegevoegd te worden in deze zaak. Ze wenst namens haar cliënten een schadevergoeding te claimen op de verdachte die het leven van de slachtoffers heeft verpest.  De magistraat heeft de advocaat toegelaten. Op de rechtszitting van 28 november zal deze zaak verder behandeld worden. 

Monday 10 August
Sunday 09 August