Verdachte in zedenzaak ambtshalve voorlopig in vrijheid
16 Aug, 15:22
foto


Harvey G. wordt verweten dat hij de dochter van zijn broer heeft verkracht en dat hij met de dochter van zijn vriend ontucht heeft gepleegd. Kantonrechter Siegline Wijnhard stelde de man op de rechtszitting van donderdag ambtshalve voorlopig in vrijheid. Ze maande de verdachte aan om op elke zitting te verschijnen. 

De magistraat voerde aan dat uit het onderzoek tot nu toe niet is gebleken dat de verdachte de feiten heeft begaan. Ze voerde aan dat de ernstige bezwaren niet meer overeind staan en schorste daarom de voorlopige hechtenis op. De kantonrechter benadrukte dat de verdachte niet ervan uit moet gaan dat hij onschuldig is, omdat het onderzoek nog gaande is. Op 17 oktober, na het reces, zal deze zaak verder behandeld worden. 

Adjaikoemar G. is poging tot zware mishandeling en vernieling ten laste gelegd. Het Openbaar Ministerie achtte het feit wettig en overtuigend bewezen, eiste een celstraf van twaalf maanden waarvan tien voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. De verdachte was al op vrije voeten gesteld en verscheen niet op de rechtszitting. Wijnhard veroordeelde de verdachte conform de eis van het Openbaar Ministerie. De magistraat heeft begrepen dat de aangerichte schade reeds vergoed is. Ze benadrukte dat indien dat nog niet gebeurd is, het alsnog moet geschieden. 


Wanita Ramnath


Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February