Team Nationale Top 40 wordt steeds creatiever
11 Oct 2013, 05:00
foto


Stichting Natio40 presenteert wekelijks de Nationale Top 40 van Suriname. Ralph Wondel en Raynel Dalen zeggen dat het goed gaat met de samenstelling en presentatie. Sinds april dit jaar is met dit project begonnen en er worden nog steeds verbeteringen aangebracht. Natio40 is ook een samenwerking aangegaan met Starnieuws. De best gelezen berichten van de week zullen tijdens de Nationale Top worden behandeld, terwijl de top samenstelling en andere nieuwtjes ook op de nieuwssite te lezen zullen zijn.

Wekelijks worden de hitlijsten van alle zenders die een hitparade verzorgen, verzameld. Er is ook goed contact met de muziekwinkels en de vereniging van DJ’s in Suriname. Behalve de mainstream top 40 houdt de stichting ook specifieke genres bij zoals de hindi top 3, pop Jawa top 3, gospel/inspirational top 3, Marron top 3 & bigi poku/kaseko/kawina/kabula top 3. Verder brengt de Top40 maandelijks de TBL Box Office top3, waarbij de 3 best bezochte films worden gepresenteerd.

De lijst wordt elke donderdag bijgewerkt op de website www.top40suriname.com en elke vrijdagmiddag uitgezonden via diverse radiozenders. De presentatie is in handen van Raynel Dalen, Joelle Chiu Hung en Lou O’Brien. De uitzending van de Top40 bestaat niet alleen uit het presenteren van de muziek, maar ook worden allerhande kunst en entertainment onderwerpen via vraaggesprekken belicht.

Top40 nieuwsbrief
De top 40 kent een nieuwe nummer 1! Na zes weken van een stijgende, en vooral 'happy' trend op de top 40, is Pharrel Williams naar de top geklommen. 'Happy' bezet de top en verslaat daarmee 'Wake Me Up' van Avicci en Aloe Blac, die deze week op 2 staat. De top 3 wordt besloten door 'Treasure'. De song van Bruno Mars, blijft nog een week op 3 staan.

Wie is er deze week de 'Arrogante Nieuweling' (hoogste nieuw binnenkomer)?
Dat is niemand anders dan John Legend met All Of Me. Met zijn nieuw album, 'Love In The Future' heeft hij eerder top 40 succes gehad; de song 'Made To Love' staat nog in de lijst. En toch scoort John Legend al z'n volgende hit: deze week komt hij nieuw binnen, gelijk op #18, met "All Of Me"

Ook nieuw deze week:
- 'The Love We Had': Gezongen door de 26-jarige blues, jazz en soulzangeres Joss Stone. Deze dame heeft een cover album uitgebracht waar muziek uit de 60's, 70's en 80's op staat.
- 'Kom Met Me Mee': Scrappy W scoort nog goed met 'Tien Koeien' en ziet toch kans al een nieuwe hit te produceren. Nu met Tjatjie. 'Kom Met Me Mee' komt in 1 keer binnen op #31.
- 'Wes Dadi Bodjoku': Een hit in het Javaans! Irama Smeltkroes die heeft dat succes in de top 40 deze week.

De klapper deze week, de song die met de meeste 'dyugu dyugu' stijgt, is...
'Maula Sun Le Re'. Deze hit uit Bollywood is uit de Hindi film 'Madras Cafe'.
Elke week introduceert de Top40 een nieuwe song als Hit Sollicitant. Deze week is het de 14-jarige Adika met Surinaamse roots met haar debuut song 'Accurate'. Ze vertelt er alles over in de Top40 uitzending deze week.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May