Politie: Verdachte niet geschoten in laadbak
19 May, 22:32
foto


Er is geen enkele verdachte op vrijdag 18 mei beschoten in de laadbank van een politievoertuig. De afdeling Public Relations van de politie reageert hiermee op een filmpje op social media dat suggereert dat een roofverdachte in de laadbak van een politievoertuig is beschoten.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op vrijdag 18 mei drie roofverdachten aangehouden. Een vierde verdachte die op de vlucht sloeg, negeerde de waarschuwingsschoten, waardoor de politie genoodzaakt was gericht te schieten. Hij liet voor de komst van de ambulance het leven, meldt de politie.

Op een filmpje, dat op social media circuleert, is één van de aangehouden verdachten in een laadbak van een politievoertuig te zien. De verdachte die op een gegeven moment opstaat, wordt door een wetsdienaar opgedragen weer gaan te zitten. Hij weigert en een politieagent dwingt hem te gaan zitten. Een groep personen liep naar het politievoertuig en ging te keer. De groep weigerde afstand te nemen van het voertuig en liep dreigend op de politiemannen af. Er is toen een waarschuwingsschot gelost om ze op andere gedachten te brengen.

Op het filmpje is de knal van het schot te horen, maar verder is er niets in beeld. Personen zeggen dat zij er getuige van waren dat een agent de verdachte door het hoofd heeft geschoten en dat de man al een schotverwonding in zijn buikstreek had.

De verdachte in het politievoertuig is nimmer beschoten, benadrukt de politie. "Niet in zijn buikstreek noch door zijn hoofd. Hij is net als de rest na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld."