Aangifte tegen Hooghart en ex-directeur SZF, Kromodihardjo
03 Sep 2021, 00:49
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid


Het ministerie van Volksgezondheid heeft de politie gevraagd een onderzoek te gelasten naar Ronald Hooghart en Ricky Kromodihardjo, ex-directeur van het Staatsziekenfonds (SZF). Minister Amar Ramadhin zegt in gesprek met Starnieuws dat aangifte is gedaan bij de politie voor verduistering en oplichting. Het gaat om een bedrag van ruim US$ 85.000 dat onrechtmatig zou zijn gebruikt.

In de periode 2018 tot en met 2020 zijn Hooghart en familieleden naar Colombia gegaan voor medisch onderzoek. Er is volgens de bewindsman oneigenlijk gebruik gemaakt van de Armulov-regeling. De juiste procedures en wettelijke bepalingen zijn niet gevolgd. Hooghart was lid van het stichtingsbestuur van het SZF en had beter moeten weten. Alles is geaccordeerd door Kromodihardjo, zonder dat aan de voorwaarden die gelden werden voldaan.

Ramadhin heeft een dossier overhandigd aan de politie met alle gegevens. Staatsmiddelen zijn volgens hem onterecht gebruikt voor deze uitzendingen. Het gaat volgens de bewindsman om illegale handelingen die zijn gepleegd. Alle documenten om dit te staven zijn in het dossier toegevoegd. Het resultaat van het onderzoek wordt afgewacht.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April