Suriname krijgt 700.000 Covid-19-vaccins van Nederland
15 May 2021, 16:52
foto
President Chan Santokhi heeft eind vorige maand ook zijn Covid-19-prikje gehad. (Foto: CDS)


Nederland stuurt in de komende tijd 700.000 coronavaccins naar Suriname. Dat schrijven Nederlandse media op basis van Surinaamse en Nederlandse regeringsbronnen.

Met de Nederlandse medische hulp moet het mogelijk zijn om iedereen ouder dan 18  jaar die dat wil van een prik te voorzien. Om welke vaccins het precies gaat, is niet duidelijk.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid had eerder aangegeven dat Suriname de Nederlandse regering per brief had verzocht om vaccins. Twee weken later was er nog geen reactie gekomen vanuit Den Haag. De oproep van minister Ramadhin heeft volgens de Volkskrant geleid tot vragen in de Tweede kamer.

President Chan Santokhi had ook gezinspeeld op de partij vaccins uit Nederland. Hij zei dat Den Haag voldoende vaccins zou sturen om de 'totale bevolking' te laten inenten. Hij heeft de samenleving ook opgeroepen om zich te laten vaccineren.

De komende week zal verder met ambassadeur Rajendre Khargi worden gesproken over de precieze uitvoering van de Nederlandse steun. De kans is groot dat Nederland ook zal helpen bij de logistieke ondersteuning van de vaccinatiecampagne. Ook ander materiaal, zoals koelkasten die geschikt zijn om de vaccins te bewaren, zullen mogelijk uit Nederland moeten komen. De Covid-19-pandemie heeft de medische zorg in het land onder zware druk gezet.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November