Ter inzage legging documenten politieke partijen bij OKB
23 Mar 2020, 02:36
foto


De stukken van de 20 politieke partijen die zich ingeschreven hebben bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) voor deelname aan de verkiezingen, worden vanaf vandaag ter inzage gelegd bij het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Vanaf vandaag tot en met 25 maart kunnen de stukken worden doorgenomen aan de Krakalaan no 12. OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos zegt aan Starnieuws dat slechts vier personen per keer binnen mogen in de zaal. 

De mensen die een kijkje komen nemen, moeten zich ook onderwerpen aan het Covid-19 protocol. Zij moeten hun handen reinigen, krijgen mondkapjes en handschoenen. Via twee monitoren kunnen de documenten ook worden bekeken. Voor wie de originele stukken wil inzien, mag dat ook. Er is camerabeveiliging in de zaal. Daarnaast is er ook fysieke beveiliging van agenten. 

De vorige keer was de ter inzage legging bij het CHS. Het OKB heeft het gelijk aan zijn zijde gehad via de rechter, dat deze activiteit niet bij CHS hoort. Eugene Merkus, voorzitter van het CHS, zegt dat hij zich neerlegt bij het vonnis van de rechter. Alle stukken zijn overgedragen aan het OKB. Hij antwoordt op vragen van journalisten dat er geen controverse zal ontstaan. 

Het CHS buigt zich over de ingediende stukken. Na de beoordeling zullen de politieke partijen per deurwaardersexploit een melding krijgen of alles in orde is. Tot en met zaterdag 15.00 uur konden eventuele zaken nog worden aangevuld. Tegen het besluit van het CHS kan in beroep worden gegaan bij de president. Sommige partijen hebben niet alles ingeleverd.  
Advertenties

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June