Elf partijen hebben zich al aangemeld bij CHS
21 Mar 2020, 02:39
foto
De NDP onder leiding van ondervoorzitter Ramon Abrahams heeft de partij geregistreerd voor deelname aan de verkiezingen. (Foto's: René Gompers)


Duiven, gebeden, zang, honderden aanhangers, sound battles. Vrijdag hebben de NDP, PALU, ABOP, HVB, DOE en A20 zich geregistreerd voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei. Een deel van het hoofdbestuur van de NDP is met een enkele paarse soundtruck naar het Centraal Hoofdstembureau (CHS) getogen om zich te registreren. Tot nu toe hebben 11 politieke partijen zich officieel aangemeld voor de verkiezingsstrijd. Vandaag is de laatste dag voor registratie. Nog 7 partijen hebben afspraken voor de registratie. 

CHS houdt kantoor in de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF). De HVB en de ABOP zijn zich met een grote aanhang  gaan aanmelden. PALU-voorzitter, Jim Hok, merkte op dat “politiek geen carnaval is maar een serieuze zaak is die nuchter benaderd moet worden.”  Niet lang na haar registratie denderde muziek van dj’s en soundwagens door de lucht toen HVB en ABOP het terrein betraden. 


De delegatie van DOE heeft duiven losgelaten op het terrein van KKF. 

Bij de deur naar de registratieruimte was het enkele momenten dringen voor de ABOP; er mogen maar 50 personen in de CHS-ruimte. Er was extra media op de been om het registratieproces van de NDP vast te leggen. Echter heeft de paarse partij zich met enkele leden onder leiding van ondervoorzitter Ramon Abrahams aangemeld. DOE en A20 hebben samen zeven duiven opgelaten; symbool voor bevrijding en nieuwe hoop voor het land. De leden van A20 hebben eerst gebeden, gezongen en een hoorn geblazen voordat zij zich hebben geregistreerd. 


A20 heeft gebeden en daarna op een hoorn (sjofar) geblazen vóór de registratie. 

Na de registratie hebben de partijleiders kort uitgelegd wat hun concrete plannen zijn. ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk wil niets loslaten. Abrahams is korter, “na 25 mei” zegt hij. Op agenda staan voor vandaag vanaf half negen ’s morgens al Stem Op Jezelf, Strei!, NPS, OPSU, VVD, SDU en DA’91. 

René Gompers
Advertenties

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June