Vereniging Eenheid schenkt 500 bouwkavels aan president
21 Jun 2013, 15:00
foto
Het bestuur van sociaal-culturele vereniging 'De Eenheid' schenkt 500 bouwkavels aan president Desi Bouterse. 'Stonfutu' van de NDP, Gilly van Holt (midden) maakte deze schenking wereldkundig. (Foto: Raoul Lith)


Prominent lid van de Nationale Democratische Partij (NDP), Gilly van Holt, heeft namens de sociaal-culturele vereniging 'De Eenheid' 500 bouwkavels geschonken aan president Desi Bouterse voor de bouw van woningen. Deze kavels maken deel uit van Suricom Park, dat achter Rijsdijk ligt, in het district Wanica. De ondernemer George Barron is de voorzitter van de vereniging. Hij kon niet aanwezig zijn, omdat hij deze week is beroofd en mishandeld. Hij ligt in het ziekenhuis.

Van Holt brak na de beëdiging van Rabin Parmessar en Steven Relyveld tot minister in en gaf te kennen dat hij een verrassing heeft voor de president. Het gaat om 500 bouwkavels van elk 375 m2. Deze kavels maken deel uit van een groot project van 4000 kavels, met alle faciliteiten. Het project is ook bestemd voor landbouw. Er is ook een terrein geschonken voor de bouw van een dependance van de universiteit en andere onderwijsfaciliteiten, zoals een landbouwschool.

Kavels een groot probleem
Bouterse zei dat het grootste probleem van de woningenbouw, het gebrek aan bouwrijpe kavels is. Hij is ingenomen met deze geste. De president hoopt dat de regen ophoudt, waardoor de woningbouw sneller ter hand genomen kan worden. Hij denkt dat in deze regeerperiode 6.500 tot 7000 woningen gebouwd zullen worden. De informatievoorziening zal ook worden opgevoerd.

Gerrit Barron, broer van de gulle gever, zegt aan Starnieuws dat George er erg aan toe was. Hij is vreselijk mishandeld door criminelen, die duidelijk hem moesten hebben. Zij waren eerder geweest om te vragen wie de eigenaar is van Suricom. "Mijn broer is vreselijk mishandeld. Hij is ook beroofd van SRD 20.000 en zijn paspoort", deelt Barron mee. Het slachtoffer maakt het nu iets beter, maar ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April