Robinhood schrijft historie, Caribbean Cup Champion
07 Dec, 00:24

Landskampioen Robinhood heeft ook de Caribbean Cup 2023 in de wacht gesleept. Robinhood wint van Cavalier FC met 2-0 in Jamaica.  "Een verdiende overwinning. Ik ben trots op het team en alle fans die deze reis hebben gedeeld. Op naar meer succes voor ons geliefd Suriname!", is de eerste reactie van president Chan Santokhi die de wedstrijd in zijn werkkamer heeft gevolgd.

De eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd waarbij in de eerste 20 minuten Cavalier FC aanvallend beter was, maar langzamerhand nam Robinhood de wedstrijd over en kreeg ook wat kansen. De ruststand was 0-0.

In de 2e helft kreeg de topscoorder van Cavalier FC zijn 2e gele kaart, wat rood betekende en Cavalier FC dus met 10 man moest doorspelen. Beide ploegen kregen kansen maar konden het net niet vinden. In de 89e minuut kreeg Franklin Singodikromo een pass van Renske Adipi. Singodikromo nam de bal aan, keek op en kogelde het projectiel via de deklat in het doel en bracht Robinhood op 1-0.

Met deze stand moest Cavalier zeker 2 doelpunten maken om een gelijkspel te forceren om een verlenging te krijgen. Het mocht niet zo ver komen want in de 92e minuut gaf Singodikromo een assist aan Jamilho Righters en hij maakte geen fout en bepaalde de eindstand op 2-0.

Robinhood is de Caribbean Cup Champion geworden en heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de Concacaf Champions League 2024.

Jonathan Fonkel werd de beste doelman en jongste speler van het toernooi. Renske Adipi heeft een award als beste speler van het toernooi. Robinhood kreeg ook de fairplay trofee.