Ex-minister Hoefdraad in Guyana gespot
30 Jul 2020, 00:01
foto
Ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad.


Er zijn in Suriname én Guyana bronnen die bevestigen dat ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zich in het buurland bevindt. Informeel wordt er informatie uitgewisseld. Hoewel de grenzen gesloten zijn, kon Hoefdraad het land uitgaan. Voor het laatst is hij in Suriname gezien te Leonsberg. 

Kaieteur News in Guyana heeft kunnen achterhalen dat Hoefdraad in Guyana is. Hij is herkend in Berbice, Skeldon. Hij zou in gezelschap zijn van enkele mannen die Nederlands spraken. Zij zouden in een zaak drank hebben gekocht. De krant baseert zich op ooggetuigen die hem gezien hebben. In Berbice wonen er veel Guyanezen die regelmatig naar Suriname komen. Er is een uitreisverbod tegen Hoefdraad uitgevaardigd door het Openbaar Ministerie. 

De naam van ex-Assembleelid Rachied Doekhie wordt in verband gebracht met de verdwijning van de ex-bewindsman. Doekhie om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het pure verzinsels zijn. Hij heeft niks met deze zaak te maken. "Als de mensen zoveel weten, waarom gaan ze hem dan niet halen. Alleen maar kolder wordt er gezegd," merkt hij op. Hij vindt wel dat De Nationale Assemblee een fout maakt om zich weer te buigen over deze kwestie, want er is al een besluit genomen hierover. 

De commissie die benoemd is onder leiding van coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien komt vandaag bijeen om te bespreken hoe deze zaak aangepakt zal worden. Gajadien om een reactie gevraagd over hoe Hoefdraad gehoord zal worden als hij het land uit is, zegt aan Starnieuws dat nergens staat dat de ex-minister nodig is om een besluit te nemen. Hoefdraad heeft op basis van de 11 strafbare feiten waarvan hij verdacht wordt, uitgebreid zijn zegje gedaan. 

De procureur-generaal heeft een hernieuwde vordering gedaan. De documenten moeten worden bekeken en zo snel mogelijk worden afgehandeld, vindt Gajadien. Er vindt geen onderzoek plaats door De Nationale Assemblee, maar door de rechterlijke macht. De volksvertegenwoordiging moet alleen de weg vrijmaken voor het gerechtelijk vooronderzoek. Gajadien voert aan dat er veel problemen zijn die aangepakt moeten worden. "De kwestie-Hoefdraad moet niet te lang op het bord van De Nationale Assemblee blijven liggen," zegt Gajadien die vindt dat de zaak zo snel mogelijk moet worden afgewikkeld. 
Advertenties

Saturday 10 June
Friday 09 June
Thursday 08 June