Desiré Delano Bouterse Highway officieel in gebruik genomen
15 May 2020, 15:13
foto
De 'Desiré Delano Bouterse Highway' is vanmiddag officieel in gebruik genomen. Deze snelweg moet ervoor zorgen dat de verkeersdruk op de Indira Gandhiweg wordt verminderd. (Foto's: René Gompers)


Vol trots heeft minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie aangekondigd dat de nieuwe highway Desiré Delano Bouterse Highway heet. Bouterse heeft vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw volgens de bewindsman visie en daadkracht getoond. "It's a dream come true", zei Chotkan. De snelweg is ruim 9.5 km lang. Het project heeft US$ 60 miljoen gekost. De tijd om de Johan Adolf Pengelluchthaven te bereiken wordt verkort, terwijl de Indira Gandhiweg zal worden ontzien. 

De bouw is begonnen in 2017 en moet zorgen voor verdere ontwikkeling van het land. De highway ligt tussen de Afobakaweg en de John F. Kennedy Highway. De plantage Hannover en Mawakabo hebben een bijzondere bijdrage geleverd door terrein ter beschikking te stellen zodat de weg gerealiseerd kon worden. Dalian is de aannemer en ACE Consultancy heeft de directievoering gedaan. 

President Bouterse schertste dat hij "niet eens is met de naam". Hij merkte op dat er een knap staaltje vakmanschap is getoond. De snelweg loopt dwars door zwampgebied waardoor ook bouw van bruggen noodzakelijk was. Op het eindresultaat mag men echt wel trots zijn, zei de president. Met de highway is 5000 ha aan plantages ontsloten. "Deze highway zal ook het economische potentieel unlocken". Er is nu een directe verbinding tussen productie en markt, zei Bouterse. De weg verbindt twee exporthavens en verbindt potentiële export uit vier districten. De randvoorwaarden voor verdere groei zijn nu voldaan. 

Districtscommissaris van Para, Armand Jurel, sprak van een mijlpaal voor Para. Ook de Assembleeleden uit dit district, Glenn Sapoen, Patrick Kensenhuis en Jennifer Vreedzaam, benadrukten de daadkracht en visie van de regering. Para is geen 'broko pernasi' zoals spottend wordt gezegd. Na de vele speeches is de Desiré Delano Highway ceremonieel voor geopend verklaard. Op deze weg mag maximaal 80 km per uur worden gereden en is alleen bestemd voor snel verkeer. Er zullen binnenkort ook camera's worden geplaatst. 
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May