Verpleegkundigen uit Filipijnen aan de slag bij NICU/AZP
01 Feb 2023, 15:33
foto
Verpleegkundigen uit Filipijnen zijn aangetrokken voor de NICU/PICU afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.


De werkdruk op de NICU/PICU afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is enigszins verlicht. Drie verpleegkundigen uit Filipijnen zijn in Suriname gearriveerd en zullen na enkele werkafspraken aan de slag gaan.

Op 15 juli 2022 is er op het ministerie van Volksgezondheid een overleg geweest met de directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en een vertegenwoordiging van de kinderartsen van het AZP.

Dit overleg had te maken met een brandbrief van de kinderartsen over de situatie bij de NICU/PICU van het AZP. Door het wegtrekken van gekwalificeerd kader bij deze afdeling hebben de kinderartsen het besluit genomen om het aantal bedden op de afdeling af te schalen.

In de Raad van Ministers vergadering is op woensdag 27 juli 2022 goedkeuring verleend voor het aanwerven van Neonatal Intensive Care Unit, NICU, verpleegkundigen uit de Filipijnen.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt gelijk stappen ondernomen te hebben en is op zoek gegaan naar NICU/PICU verpleegkundigen uit de Filipijnen.

Vanwege de verscherpte eisen van de Filipijnse overheid heeft het langer geduurd dan verwacht voordat de verpleegkundigen naar Suriname konden afreizen. Er was een speciale licentie nodig die lang op zich heeft laten wachten.

Advertenties