Linscheer wacht instructies president af
05 Dec 2022, 00:00
foto
Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk op de verjaardagsbijeenkomst van Pertjajah Luhur. Op de voorgrond vader en zoon Somohardjo. Brunswijk heeft een boodschap gegeven aan de president.


Veiligheidsadviseur van de president, Melvin Linscheer, is niet van plan inhoudelijk in te gaan op uitlatingen gedaan door ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk op een feestbijeenkomst van Perjajah Luhur zaterdag. "In feite heeft de vicepresident een eis gesteld aan de president. Ik wacht instructies af van het staatshoofd", zegt Linscheer om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Brunswijk heeft geëist dat de president Linscheer de laan uit moet sturen, anders wordt het "kiezen of delen". Volgens Brunswijk, ondersteund door PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft Linscheer geen draagvlak meer. De NDP is naar huis gestuurd en "wat doet Linscheer in de regering", vraagt Brunswijk zich af. Hij moet ook naar huis. Het ligt aan de president welke keuze hij wil maken.

De tweede man van het land vindt dat hij in de gaten gehouden wordt door inlichtingendiensten van de president en het Justitieel Interventie Team. Hij meent dat dit niet kan. Er moet respect zijn voor de vicepresident van het land. Hij herhaalde enkele malen dat deze regering niet voor niets 'Santokhi/Brunswijk' heet. De president heeft aangegeven dat over deze kwestie de afgelopen dagen voldoende is gesproken. Ook is duidelijk gemaakt dat Brunswijk niet gevolgd wordt door de inlichtingen en veiligheidsdiensten van de president.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April