Ze kunnen het dus wel!
28 Oct 2022, 22:41
foto


Deze week is in DNA de Loterijwet behandeld. Dat de wet onvolkomen was en weer richting de ontwerptafel moest, was zelf voor een leek een duidelijke zaak. Regelmatig heb ik tijdens interviews mijn afkeuring en verontwaardiging uitgesproken over de "ondemocratische" werkwijze in DNA. Het leek meer een clubje dat bij elkaar kwam om over het verleden te debatteren, persoonlijk onder de gordel te stoten of als ja-knikker te fungeren.

Afgelopen dinsdag is gebleken dat DNA-leden wel op een volwassen- en waardige manier met elkaar in debat kunnen gaan. Er werd wederzijds professioneel gediscussieerd en de rol van de voorzitter was faciliterend. Verschillende coalitieleden hebben getoond dat ze het plakkaat van onafhankelijke volksvertegenwoordiger wel waard zijn. Hun fractieleider moest aan den lijve ondervinden hoe ze op een gedegen manier de realiteit en beleving binnen de samenleving hebben verwoord inzake kansspelen. Er werd geen ja- en amen cultuur gepredikt.

Gaan we een nieuwe tijdperk in met de beleving van de democratie in Suriname, waar individuele DNA-leden hun rug stijf weten te houden als het gaat om het volksbelang en geen enge partijbelang of persoonlijk gewin nastreven? Weten ze waarvoor volksvertegenwoordigers zijn gekozen en deelnemen in DNA? Juist ja; het behartigen van de belangen van hun land en het volk.

DNA-leden hebben deze week aangetoond dat ze het dus wel kunnen zoals het hoort binnen een democratisch bestel!

Dr. Robert Vishnudatt


Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April