Staf Hakrinbank oneens met voordracht commercieel directeur
27 Aug 2022, 04:48
foto


Het overgrote deel van de staf van de Hakrinbank is tegen de voordracht van Ashwin Gopi als commercieel directeur. Hij is kandidaat van Assuria die 10% aandelen heeft bij deze bankinstelling. Dinsdag houdt de bank haar jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders. Dan moeten de aandeelhouders bepalen of Gopi wordt benoemd als directielid.

De stafleden van de Hakrinbank hebben de raad van commissarissen (rvc) een brief geschreven met hun bezwaren. De voordracht op de vergadering is gedaan door de rvc. "De Hakrinbank kent een zorgvuldig en bewezen proces voor het klaarstomen van kandidaten voor directie en managementsposities", voeren de stafleden aan.

Aangevoerd wordt dat de kweekvijver van kandidaten voor directie en managementsfuncties, reeds verschillende kandidaten opgeleverd heeft die nu topfuncties bekleden. Op grond hiervan kunnen de stafleden zich niet terugvinden in de voordracht van de rvc.

"Wij stafleden die deel uitmaken van het management van de bank maken ons ernstig zorgen dat het belang van de bank niet is gediend met de huidige voordracht. Wij vragen u om uw besluit in heroverweging te nemen". Starnieuws verneemt dat de directie ook een voordracht heeft gedaan voor invullen van de functie van commercieel directeur. De stafleden stellen daar volledig achter te staan. De brief is getekend door bijkans 40 stafleden van de bankinstelling.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April