OW probeert Nickerie droog te houden
26 Jun 2022, 12:43
foto
Ambtenaren van het ministerie van Openbare Werken zijn bezig de inspectieputten in het centrum van Nieuw Nickerie schoon te maken.


In Nickerie wordt hard gewerkt om het district droog te houden. Het ministerie van Openbare Werken (OW) is al geruime tijd bezig een aantal loosleidingen die dichtbegroeid is op te schonen. De opschoningswerkzaamheden moeten ertoe leiden dat de gebieden niet meer onder water lopen.

In het centrum van het district zijn de inspectie putten met een kolkenzuiger door gestoken. Het doorsteken van de inspectieputten zal er voor moeten zorgen dat het water zowel bij regentijd als bij springvloed niet blijft zitten en de omgeving droog blijft.

Volgens Oswald, K. (67) gepensioneerde van OW zijn de inspectieputten langer dan 15 jaar niet schoongemaakt. "Alhoewel ik het erg vind, ben ik aan de ene kant toch blij dat het nu eindelijk wordt gedaan. Ik hoop dat het onderhoud van alle inspectieputten structureel wordt aangepakt."

Percy, M. (60) staat toe te kijken naar de werkzaamheden en zegt hoofdschuddend en opgelucht aan Starnieuws. "De plaats zal niet meer zo snel onder water liggen, hoop ik en kunnen we langer bij elkaar zitten en genieten van een lekker babbeltje".


Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April