Matige opkomst sterilisatieproject in Nickerie
25 Jun 2022, 18:41
foto
Een van de teamartsen is bezig met de sterilisatie van een teefje. In Nickerie zijn in twee dagen 104 dieren gesteriliseerd.


Ofschoon een grotere opkomst was verwacht voor het sterilisatieproject van straathonden en katten in Nickerie, is het team van het Caribbean Spay Neuter niet ontevreden. Het is de eerste keer dat dit project is uitgevoerd in Nickerie. In totaal waren er 104 aanmeldingen voor sterilisatie of castratie. Er was gemikt op 180 operaties.

Een Amerikaanse missie van het Caribbean Spay Neuter heeft gedurende twee dagen de honden en katten die waren geregistreerd, geopereerd in de prof. Ali Kazerne. Zowel Karen Wanner voorzitter van Caribbean Spay Neuter in Suriname als het Amerikaans team zijn toch tevreden met het resultaat. "Het is de eerste keer dat deze missie in Nickerie heeft plaatsgevonden. Dus wij mogen niet ontevreden zijn."

De eerste dag zijn 59 operaties uitgevoerd en de tweede dag 45. De opkomst is beneden het streefdoel geweest en heeft volgens Wanner te maken met de hoge kosten die zijn verbonden aan het onderhoud van dieren. "Deze dieren komen dat gewoon op straat terecht." Tijdens deze missie moet SRD 350 worden betaald voor de sterilisatie van een hond en voor die van een poes SRD 250. Steriliseren bij de dierenarts kost al gauw het drievoudige.

Paramaribo
Anders zit het met de registratie in Paramaribo, waar op de eerste dag van registratie het beoogde doel als was bereikt. De tweede registratiedag is daardoor afgelast. Maandag en dinsdag zal het team bij de afdeling Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, de opgegeven dieren afwerken.

Speciaal voor deze sterilisatie-missie is een team van vijf dierenartsen en assistenten op eigen kosten afgereisd uit de Verenigde Staten. Wanner wijst erop dat het om een kostbaar project gaat dat mogelijk is gemaakt door fundraisingsactiviteiten in Suriname en de Verenigde Staten.

Het doel van deze sterilisatieprojecten is om het aantal zwerfhonden en het dumpen van puppies te verminderen. Het project is al meer dan twaalf keer uitgevoerd.
Advertenties