India: 25 doden bij overstromingen in Assam
24 May 2022, 22:53
foto
Door overstromingen getroffen dorpsbewoners drogen hun padie-oogst op een weg in het district Morigaon, in de noordoostelijke deelstaat Assam, India. (Foto's: Reuters)


Door plotselinge overstromingen en aardverschuivingen in de noordoostelijke deelstaat Assam in India zijn de afgelopen 10 dagen minstens 25 mensen omgekomen en meer dan 650.000 mensen uit hun huizen verdreven. Zware moessons komen jaarlijks voor in Assam, wat resulteert in overstromingen en aardverschuivingen die bewoners dwingen hun huizen te ontvluchten, vaak met achterlating van hun bezittingen.

De Brahmaputra-rivier, een van de grootste rivieren ter wereld die van Tibet naar India en uiteindelijk Bangladesh stroomt, is buiten haar oevers getreden in Assam en heeft deze maand meer dan 1.800 dorpen in 26 districten onder water gezet. "Twintig mensen zijn omgekomen bij afzonderlijke verdrinkingsincidenten en vijf anderen zijn omgekomen bij aardverschuivingen in de afgelopen 10 dagen", zei Pijush Hazarika, de minister van watervoorraden van Assam, eraan toevoegend dat de waterstanden aan het dalen waren.

Delen van het spoorwegnet werden verwoest. De autoriteiten hebben ook 366 opvangkampen opgezet in 20 districten, die tijdelijk onderdak bieden aan meer dan 95.000 mensen. Wegen, huizen en gebouwen zijn overstroomd door overstromingen in delen van de deelstaat.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April