Natio met 3-1 onderuit tegen Frans-Guyana
22 May 2022, 20:37
De nationale selectie heeft de vriendschappelijke wedstrijd met buurland Frans-Guyana verloren met 3-1.
(Foto: Diederik Samwel)

Het Surinaamse voetbalelftal heeft vanavond in Cayenne de vriendschappelijke wedstrijd tegen Frans-Guyana met 3-1 verloren. Al binnen het kwartier stond het 2-0 voor de ontvangende ploeg. Beide goals kwamen op naam van spits Joël Sarruco. De eerste goal viel na matig uitverdedigen in het hart van de Surinaamse verdediging. Kort daarna werd gescoord uit een hoekschop waarbij de verdedigers opnieuw niet alert genoeg reageerden.

Geleidelijk wist natio zich enigszins te herstellen zonder daarbij tot echte scoringskansen te komen. Vaak werd het middenveld overgeslagen waardoor de spitsen Shaquille Cairo en Jamilio Rigters nauwelijks in het spel kwamen. Ook Jerrel Wijks kon centraal op het middenveld het spel niet naar zich toe trekken.

De Surinaamse spelers leken ook het meeste last te hebben van het matige veld. De wedstrijd werd door problemen met de drainage niet in het officiële stadion gespeeld maar in het oude Baduel complex.

Vlak vóór rust viel de aansluitingstreffer van natio. Na hands in het doelgebied schoot captain en doelman Claidel Kohinor snoeihard raak uit de toegekende strafschop.

In de tweede helft kwam natio iets beter voor de dag. Er was veel balbezit maar verder dan een gevaarlijk schot van Gilberto Cronie kwam het niet. Vlak vóór tijd werd evenmin gescoord uit een serie hoekschoppen voor natio. In de absolute slotfase was er opnieuw balverlies in de Surinaamse defensie. De Fransen profiteerden snel al was het uiteindelijk centrale verdediger Ronaldo Kemble die de bal ongelukkig raakte en Kohinor passeerde: 3-1.