Brunswijk geschrokken van lage lonen FAI werknemers
10 May 2022, 14:36
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk in gesprek met werknemers van bacovenbedrijf FAI in Nickerie. Zij willen 100% loonsverhoging.


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is geschrokken over de lage lonen die werknemers van bacovenbedrijf FAI ontvangen. De werkers hebben uit onvrede met hun salaris het werk neergelegd. Brunswijk heeft de werknemers toegesproken en hen beloofd dat er een oplossing komt. Hij vindt het anno 2022 niet kunnen dat mensen SRD 1.400 en SRD 1.800 per maand ontvangen voor hard werken.

Woensdag zal Brunswijk deze kwestie bespreken in de regeringsvergadering en de Raad van Ministers. Hij heeft beloofd ook meteen contact op te nemen met president Chan Santokhi. Brunswijk merkte op dat als je één keer naar de winkel gaat, het geld op is. De werkers willen 100% salarisverhoging. De vp vindt het meer dan billijk en hij zal zich daarvoor sterk maken.

Brunswijk was in Henar, Nickerie, voor de boring van een tweede waterput. De mensen van Henar hebben te kampen met waterproblemen. De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij is bezig met een oplossing voor het gehele ressort. De vp heeft gehoord van de actie van de werkers gaande is en besloot hun noden aan te horen. De regering heeft FAI, die failliet was overgenomen. Er zal alles aan gedaan worden om de werknemers beter te waarderen.

Aan de werknemers is gevraagd het werk te hervatten. Dat zullen ze morgen doen, aangezien het voor vandaag te laat was om nog aan de slag te gaan. Brunswijk heeft beloofd uiterlijk vrijdag antwoord te geven aan de werknemers van het bacovenbedrijf. De mensen gaven te kennen heel tevreden te zijn met de toezeggingen van de vp.

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April