40 jaar cel geëist voor moord op Daphne Hoft
10 May 2022, 00:00
foto


Officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie heeft maandag tegen Afton P. 40 jaar gevangenisstraf geëist voor het vermoorden van douaneambtenaar Daphne Hoft. “Verdachte ontkent Daphne vermoord te hebben, maar aan die ontkenning kan zoals de bewijsmiddelen blijkt, voorbijgegaan worden,” stelde zij. De maximale straf in Suriname die gegeven kan worden is 50 jaar.
 
Tjin Liep Shie zegt dat door de moord een vrouw haar kostbaarste bezit, het leven, is ontnomen en is aan nabestaanden veel leed toegebracht. “Het is voor ouders altijd verschrikkelijk om een kind te verliezen, maar de manier waarop het in deze zaak is gebeurd, is onverteerbaar.” Tjin Liep Shie vraagt zich af hoe verder met de kinderen van het slachtoffer.
 
Volgens verklaring van Afton P. zou de vrouw suïcide hebben gepleegd. Uit het onderzoek is gebleken dat Afton P. en Hoft in concubinaat leefden. Hoft heeft op gegeven moment de intieme relatie met hem stopgezet, maar omdat hij geen ander onderdak had, verbleef hij nog in huis bij haar. Afton P. geeft echter aan dat Hoft tot het moment van haar dood zijn vrouw was.
 
De verdachte moet op 20 juni 2020 Daphne Hoft vermoedelijk uit jaloezie om het leven hebben gebracht. Op die bewuste avond moet hij Hoft hebben opgewacht in de buurt van de woning van haar vriend. Nadat zij in haar auto had plaatsgenomen, moet zij door hem zijn doodgeschoten. De man begaf zich vervolgens naar de woning van de vriend in kwestie, alwaar hij een jongere broer van die man een schotverwonding toebracht in diens linker bovenbeen.
Advertenties